center

Sunday, 11 March 2012

cinta siber~


skrg ni cinta siber di klangan rmja x asing lagi dsbbkn oleh pengaruh facebook, twitter, Google + blog & laman sosial yg lain.
Persoalannya kat cni.. Adakah cinta siber ni boleh kekal? klau btowl si dia tu cinta hati kita, pasti hubungan kita 2 akan kekal smpi ke jinjang. but, klau sebaliknya, kita sendiri  tahu jawapan dier ap.... Jom kita selongkar cmaner nk detect sama ada cnta llaki kt laman sesawang ni btowl2 o x..
background
klau first time kte knal dia, kita mstila kna slidik latar belakang dia terlebih dlu. Janganla plak kita ambik langkah terburu-buru dengan trima jer ble dier mntak kapel sblom kta tahu identiti dia yang sbnar.
Kadang2 perkara ni bahaya sgt... klau bg yang pertama kali jatuh cinta 2, janganla mudah sgt nk terpedaya dengan kata-kata manis dia. Seboleh-bolehnyernya cubala dlu kenal ec at dier cmaner & pastu barula kita boleh nilai sama ada dia 2 sesuai or x  dgn kta...
asyik nk carik kesalahan
mula2 hubungan 2 mmgla smuanyer indah jer... tp bila dah berbulan-bulan bercinta,semuanya x kena & ada jer kesalahan yang dicarik nyer.. Maklumlah cinta cmni mmg banyak dugaan dier..... lgpun  bukan kte jer pOmpuan yg ad kt dlm  senarai friendlist dier tp ramaiiii lagi.
entah2 mber2 fb or Twitter dier yg len pown di’ayat’ dier tok cuba naseb or nk tgk yg dier 2 laku or x.. klau dier dpt approach pmpn 2,mybe dier ley wt jdkn scndal dier...soooooo,kte ni sbg pmpn, at2 la yerrr...bhya!
tak Serius
Kte msti ttikbrtkn hal ni,..sorang laki 2 akan serius bila  dia btowl2 nk kte jd menjadi teman sehidup semati dier....tapiii, klau yg x serius,msti macam2 alasan yg dier bg kt kte tiap2 kali klau kta ajak dia datang kt rumah tok jumpa mk ayh kte or kta mntk dier ambil kte kt rumh.....
Kadang2 alasan yg diorg bg ni xmasok akal lgsong. Alih-alih kta plak yg kna jge at dier & kna ikot ckp dier sbb nk jge hbungn 2... klau kite ni peka ngn smua ni,msti kte dpt ase awl2 ag yg dier ni xsriousss pown ngn kte..
guna ayat yang berbunga-bunga
kdang2 smpi ternganga & xtdow mlm dbuatnyer kte dsbbkn ayt2 mnis yg dkluarkn dpd bibir dier.. tp kte kna ingt...Kaum lelaki ini ad kelebihan dalam gunakan kata2 manis untuk tambat hati pmpuan...Mungkin ngan cara ni dier akn wat kte rse jatoh cnta & sygkn dier... tp...kte gk kna at2...mybe 2 smua juz kata-kata manis yang dier gunakan juz tok dptkn kite jea..so..at2la k.... Bahaya tok kte!ap2 pown...cek dlu background dier sblom bg cnta kita kt dier...sbb ap nk taw??sebabbb....cnta kte ni sgt2 bhrga....peaceee.. :)

No comments:

Post a Comment